Olli Lamminsalo

- Kuusamon SM-Lintumaraton/ kisapäällikkö 1995 -

- Kuusamon Lintumatkailu Oy/ perustaja

- Kuusamon Lintukerho ry/ ent. puheenjohtaja -2008 - Lintuopas/ Kuusamo 2003 -

- Luontokuvaussafari- ja kurssitoiminta/ opas/ kouluttaja 2008 -

- Laaja kuvauskojuverkosto/ Kuusamo 2008 -

- Kuusamo Nature Photography/ perustaja/ kouluttaja 2009-

- Suomen Luontokuvausinstituutti/ perustaja/ kouluttaja 2013-

Olli Lamminsalo on entinen ”stadilainen” ja nykyisin Kuusamossa asuva ammattiluontokuvaaja ja lintukuvausyrittäjä.

Ollin innostus lintuihin alkoi jo 1960-luvun lopulla ja kaikki hänen lintuhavaintonsa ovat tallessa vuodesta 1971.

Kuusamon luonto, maisemat ja erityisesti taigametsien linnut tekivät lähtemättömän vaikutuksen helsinkiläiseen vuonna 1990, kun Olli otti ensimmäistä kertaa osaa Kuusamon SM-Lintumaratoniin.

Muutto etelän ruuhkista Kuusamoon toteutui vuonna 2003 ja Kuusamo Nature Photography yhdessä kuvaajakollega Paavo Hamusen kanssa sai alkunsa vuonna 2009.

Linnut olivat Ollin luontokuvauksen pääkohteina aina vuoteen 2007, kunnes hänen kohdalleen osui unohtumaton opastuskeikka Oulangan kansallispuistossa. Olli sai opastaa kuusi viikkoa National Geographicin kuvajaa. Tämä "maisemakuvauksen korkeakoulu" avasi hänet näkemään kuvauskohteina muutkin kuin linnut.

Maisemakuvaus ja erityisesti talvinen Koillismaan tykkymaisema kireine pakkasineen kiehtoo Ollia nykyään yhtä paljon kuin pohjoisen linnut.

Maailma on täynnä perinteisiä lintukuvia, siksi Olli pyrkii kuvaamaan lintuja osana maisemaa ja usein myös luovasta ja ennakkoluulottomasta näkökulmasta.

Vuonna 2008 Olli aloitti piilokojuverkoston aktiivisen kehittämisen. Tällä hetkellä hän pyörittää kolmea maa- ja merikotkakuvauspaikkaa, kolmea vesilintu- ja joutsenkojua ja teeren ja metson soidinkuvauskojupaikkoja ja uivelokuvauspaikkaa kotipaikassaan eli Willa Uivelon rannassa.

Tämän lisäksi Suomen Luontokuvausinstituutin ja Kuusamo Nature Photographyn käytössä on runsas määrä telttakojuja muille kanalinnuille, pöllöille ja muille lintulajeille. Kuvauskojuverkosto laajenee vielä lisää vuoden 2014 loppuun mennessä.

Olli Lamminsalon päätoimenalue on luontokuvaussafarien vetäminen ja ulkomaalaisten lintu- ja nisäkäsbongareiden opastaminen.

Yhdistystoimintapuolella hänellä on pitkä kokemus BirdLife- yhdistyksen, Kuusamon Lintukerhon ja tuoreimpana Suomen Ammattiluontokuvaat ry:n hallituksen jäsenyydestä.Palaa takaisin Suomen Luontokuvausinstituutin kotisivulle